Агро совети: Раните сорти на овошки се безбедни

70

Поради високиот процент на воздушна влажност на удар се овоштарските култури и токму поради ова е неопходна нивна заштита но не и на раните сорти кои веќе се навлезени во берба. Ова особено се однесува на одгледувачите на круши…