АЕК: Помалку мобилни – повеќе фиксни телефони

26

Невообичаен пресврт има на пазарот на електронски комуникации во земјава, каде што во изминатиов период има тренд на пораст на бројот на корисници на фиксна телефонија, а истовремено намалување на бројот на активни претплатници на мобилна телефонија. Бројот на корисници на фиксни линии се зголемил за 1,5 , а на мобилни се намалил за 6,5 %.