БИЗАРНО: За да не се шири вирусот, во Шкотска забранија одење по гости ?!

157

Властите во Шкотска од синоќа забранија групирање во домови во Глазгов поради пораст на бројот на заразени од коронавирус.

Жителите на Глазгов, Вест Данбартоншајр и Ист Ренфрушајр не смеат да во своите домови да примаат луѓе кои не се дел од нивното семејство, ниту смеат да одат на посета едни со други.

Оваа одлука ќе трае две седмици. Шкотската премиерка Никола Старџен ја објасни оваа одлука со изјавата дека инфекцијата најмногу се пренесува во домовите и дека мерката ќе важи две недели,