Британската премиерка децидна: „Нема второ гласање за „Брегзит“, ние излегуваме од ЕУ !“

0
77

Доколку има втор референдум тоа значи дека ја газиме демократијата и довербата на оние кои гласаа за излез на Британија од Европската Унија.

И покрај тоа што расте бројот на оние граѓани што сакаат второ гласање за Брегзит тоа нема да се случи, додаде Референдум.

Во изјава за Сандеј Телеграф Тереза изјавила дека во летото во 2016 година милиони граѓани излегле да гласаат. За прв пат по многу години тие веруваат дека нивниот глас важи, и сакаат нивниот глас да одлучува. Повторно да се гласа за една иста работа тоа ќе значи предаство кон нив, додала Тереза.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here