Бугарија: Такси возачи продаваат дрога во автомобилите со посебен жаргон на комуникација !

0
147

Во одморалиштето Сончев Брег во Бугарија, десетици такси возачи продаваат дрога додека ги превезуваат своите клиенти.Жаргонот на имињата на наркотичните средства не се менува со години.Амфетаминот е “АНИ” или “бонбони”, марихуаната се пребарува како “зглоб” или “каша”.

Тимот на нова.бг се обидел да ја утврди шемата при што се обидел и да купи трева од случаен таксист. По краток разговор успеале да купат 3 грама а следниот ден им донел уште 2, со што докажале дека информациите се точни.

Одреден процент од такси возачи кои се маскирани зад оваа активност се јавуваат и како специјални пренесувачи (возачи) на дрога.Последниот поголем случај е од почетокот на месецот, кога целосна палета на дроги и тоа во доста големи количини била откриена кај еден такси возач од Несебар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here