Бугарија: 4 години затвор за лидерот на Волја

33

Лидерот на бугарската  парламентарна партија Волја ,Веселин Марешки е осуден на 4 години затвор  поради изнуда. Марешки ќе мора да плати и 4000 евра отштата на сопственикот на пицерија кого судот утврдил дека го рекетира…