Бугарскиот поет Николај Милчев: „Кога го слушам Џамбаски, ми доаѓа да емигрирам во Скопје, ако уште ме сакаат таму !“

114

Европратеник, потпретседател на ВМРО, овој човек, кој порасна на митинзи што не значат ништо, е симбол на бугарската искомплексираност. Сложеност плус лажен патриотизам – ова е амбасадорот Џамбаски, напиша познатиот бугарски поет Николај Милчев.

,,Дали се сеќавате како пред некое време беше дебел, како возеше пијан и како целата нација беше трезна од фактот дека момчето војвода се најде над законот и редот. Го оставија да живее, со добро здравје.“

Додека тој фрлаше со пиратки кон луѓето кои протестираа, Џамбаски ни рече: „Јас сум херој на новиот филм! Јас сум карипски пиратски патриот. И од цревата! И кажи ми, како да не емигрирам во Скопје, ако таму сè уште не сакаат?“-додава тој.