ВИДЕО: Момче со голи раце спасило четиригодишно дете од напад на куче питбул !

631

Младото момче со голи раце тргна кон разлутениот пит бул. Опасното куче веќе го држело 4-годишното дете за вратот кога Патрик стигнал до нив.

Безбедносните камери на улицата го снимиле моментот кога пит булот го нападнал без причини 4- годишниот Жоао Педро во една улица цо Рио де Женеиро. Пит булот го изгризал малото дете за рацете и нозете и почнал да го влече по асфалтот пред да стигне спасителот Патрик.

Патрик за среќа успеал да го спаси 4 годишниот Жоао од вилицата на опасниот пит бул. Тој за локалните медиуми изјавил дека во тие моменти помислил на својата двогодишна ќерка.