ВИДЕО: Со софтверот “Deep fake”, направиле верзија на „Сам дома“ со Силвестер Сталоне !?

603

Deep fake софтверот, е еден од најмоќните во моментов. Со него, може да се лажираат снимки, поточно да се направат други лица, измонтирани врз сосема други, и тоа е доста тешко воочливо. Еднаш пишувавме за тоа, (примерот со Обама, Путин или Буш) дека со помош на овој софтвер, можат да се генерираат изјави, кои никогаш лице не ги кажало, но самиот софтвер, овозможува адаптирање на устата, лицето, на говорот.

Еве пример за тоа, како култниот филм „Сам дома“ наместо со Меколи Калкин, доби нов актер…а тоа е никој друг, туку Силвестер Сталоне…

Можете на јутјуб да пронајдете слични видеа, и да се уверите во моќта на овој софтвер. Паралелено со него, се развива и контра-софтвер, кој е ќе открива лажните видеа, бидејќи некогаш е навистина тешко да се откријат монтажите.

Еве ви пример со Обама, кој кажува нешто, што никогаш не кажал…на пример, дека „Трамп е ѓубре“