Владата воведува прогресивен данок – Додатни 8% данок на доход над 90.000 денари !

0
77

Воведување дополнителна стапка од 8 процени за доход кој надминува 90 илјади денари месечно, најави на денешната прес-конференција, министерот за финансии Драган Тевдовски.

,,Предлагаме воведување дополнителна стапка од 8 проценит за доход кој надминува 90 илјади денари месечно. Дополнителните 8 проценти би се плаќале само на дополнителни доходи над 90 илјади денари. Ова значи дека за мнозинството граѓани даночната стапка ќе остане 10 проценти. Прагот од 90 илајди денари го избравма бидејќи ги опфаќа најдоходовните 1 проценти од вкупното население” – истакна Тевдовски.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here