Владата ја објави листата на фирми кои добиле државан помош а не ги исплатиле работниците !

411

Владата ја објави листата на фирми кои зеле државна помош, но на вработените не им исплатиле плати.

Неофицијално, за да не ги „изеде“ срамот, во меѓувреме, голем дел од газдите вчера побрзале да извршат исплата на заостанатите плати.

Како никогаш досега и експертите и синдикалците се сложни дека креирањето вакви и слични економски мерки, во иднина треба да биде добро осмислено и плански организирано.

Листата може да ја видите на следниот линк

https://vlada.mk/sites/default/files/dokumenti/analiza-neplateni_fin_poddrska_finalno.pdf