ВМРО Народна од Штип повика на поддршка за референдумот

0
546

ВМРО Народна од Штип повика на поддршка за референдумот, односно на поддршка за членство во ЕУ и НАТО:

  • Ве повикувам од овде, од местото каде учителствувал најголемиот револуционер Гоце Делчев , на 30 септември, заедно да го изодиме патот по кој нашите родители, дедовци и прадедовци тргнале. Да излеземе на референдумот и да заокруима ЗА . Само така, конечно ќе станеме дел од моќни светски семејства, ќе бидеме рамноправни во сојуз со многу светски сили. Со гласањето за македонско-грчкиот Договор, ние го исполнуваме аманетот од нашите предци, а тоа е да си останеме Македонци. Договорот потпишан во Нивици токму тоа го гарантира, исто како што гарантира и признавање на нашиот мајчин јазик како македонски. Македонскиот идентитет е зачуван и никој не задира во него. На 30 септември, да ја видиме Македонија во околностите за кои со години сме се збореле: практикување на европски и светски принципи, слобода на говор, развиен пазар и висок животен стандард за сите наши сограѓани, кажа Зоран Костовски, прет. на ВМРО НП – Штип..

https://www.youtube.com/watch?v=wc5-qKnORVA&feature=youtu.be

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here