ВМРО повикува на Марш во Штип

0
107

Во клучен историски момент, благодарение на политиките на власта, македонскиот народ е разочаран, понижен и без достоинство пред најголемата историска одлука, не гледајќи излез од оваа капитулација на македонштината, рекоа на прес од ВМРО ДПМНЕ, повикувајќи на протестен марш во Штип:

„Нема ниту една реформа во образованието, земјоделието, здравството, а капиталните инвестиции веќе една година се во стагнација. Наместо актуелните функционери да се залагаат за благосостојба на народот, тие јавно поттикнуваат поткуп, доделување на државни средства на владин<a href=”https://www.snowestore.com/pl/kategoria-2/”>canada goose kurtki na sprzedaż</a>и функционери, вработување на членови од семејствата, доделување државни стипендии на министерски деца. Но, македонскиот народ е зрел и знае дека ова не е патот по кој треба да оди Македонија за да стигне пред портите на ЕУ и НАТО. Затоа, сите вие кои сте против овој предавнички договор, сите вие кои сакате да ја видите Македонија гордо исправена пред ЕУ и НАТО, сите вие кои сакате да го зачувате националното достоинство, ве повикувам во недела, во 13:00 часот да дојдете пред црква Св. Никола, заедно да маршираме. Овој марш да биде силна порака кон Заев и неговата Влада – Штип е град од каде потекнуваат бројни херои и државотворци, нема да дозволиме некој да гази по нивните дела и нивната идеологија“, рече Иван Јорданов, прет. на ВМРО ДПМНЕ – Штип.

https://www.youtube.com/watch?v=aPGwMKsgu7Y&feature=youtu.be

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here