Во еден ден 18 починати од Ковид 19 во Бугарија

53

Со 18 починати, Бугарија го постигна најновиот антирекорд  од започнувањето на корона пандемијата. Досега во земјата починале  563 лица а во моентов активни се 4 326 лица…