Во тек аплицирањето за субвенции за трета фаза произведено и предадено млеко

0
63

Во тек е поднесувањето барањата за директни плаќања за произведено и предадено овчо, козјо и кравјо млеко од мај до септември 2018 година, соопшти денеска Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Рокот за аплицирање е до петти ноември 2018 година. Висината на поддршката изнесува четири денари за литар овчо и козјо млеко, како и 3,5 денари за кравјо млеко.

Барањата се поднесуваат електронски во подрачните единици на Министерството за земјоделство, каде што е регистрирано земјоделското стопанство.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here