Во Хрватска, едни продаваат новогодишни украси други се сончаат на плажа !?

0
111

Високите температури за оваа доба од годината ги намамија капачите на плажа ширум хрватското крајбрежје.

Температурите од скоро 20 степени Целзиусови во текот на денот, допринеле јарданското приморје да изгледа како среде лето.

Нова Година е за мнешто повеќе од 50 дена, а во продавниците веќе почнаа да се продаваат новогодишни украси, но температурите не го следат календарското годишно време. Според хрватските метеоролози, ноември останува сончев и топол далеку од есенските темперетури.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here