Втор ден карантин во Штип и Карбинци. Попуштаат и трпението и нервите

111

Штип и Карбинци го живеат вториот карантински ден од вкупно три. Животот во овие две општини е сведен на минимум. Веќе втор ден по ред , штипските улици се празни. Најголем дел од граѓаните се затворени дома. Едниствено место за раздижување им се балконите или оние малку посреќните се шетаат низ дворовите…