Градоначалникот Анастасов најавува инвестиција од над 7 милиони евра во Пробиштип

0
128

Нова директна странска инвестиција во општината, најави градоначалникот на Пробиштип Драган Анастасов. По неодамнешниот влез на странски капитал во рудниците за неметали „Стрмош“, за кратко следува и нова инвестиција, која отвара и нови работни места за пробиштипјани :

  • За прв пат најавувам нова инвестиција која според динамиката, треба да заврши до крајот на 2018-та година. Се работи за нова странска инвестиција во индустриската зона Неокази, со вредност од над 7 милиони евра и нови 100 работни места, изјави Драган Анастасов, градоначалник на Пробиштип

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here