Home Македонија Грчкиот гас ќе протече низ Македонија во 2022 год.

Грчкиот гас ќе протече низ Македонија во 2022 год.

До 2022 година Македонија ќе се поврзе со грчката гасоводна мрежа од каде ќе може да се снабдува со гас од гасоводите ТАП и ТАНАП, односно од гасоводите преку кои Грција се снабдува со овој енергенс. Интерконекцискиот вод кон Грција е планирано да почне да се гради до крајот на годинава, а интензивно ќе се работи и на обезбедување на гас до секој град.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

60 милиони денари за 12 општини во земјава

Дванаесет општини од државата меѓу кои и Кочани ќе поделат грант средства од над 60 милиони денари преку Проектот...

Втор ден карантин во Штип и Карбинци. Попуштаат и трпението и нервите

Штип и Карбинци го живеат вториот карантински ден од вкупно три. Животот во овие две општини е сведен на минимум. Веќе втор...

Три улици во Таринци добија асфалт. Се работеше и за време на карантин

Три улици во Таринци добија асфалт. За да се запазат роковите, се работеше и за време на карантин. Претходно, екипи на ЈП...

Пет децении Кинг Наат Велиов го слави името на Кочани и Македонија низ светот. Настапувал на иста сцена со Мајкл Џексон, а свирел и...

Пет децении Кинг Наат Велиов го слави името на Кочани и Македонија низ светот. Со својата група Кочани Оркестар, свиреле на најпрестижните...

Документите се подготвуваат. Патот за Германија го чека крајот на короната

Короната само направи застој, но не го намели интересот за времено или трајно заминување во странство. Документите се подготвуваат и...