Делчевскиот сатиричар Миле Ѓорѓијоски победи на Балкански фестивал на хумор и сатира

0
86

Делчевскиот сатиричар Миле Ѓорѓијоски победник на Балкански  фестивал на хумор и сатира што се одржа во Шабац, Република Србија. Фестивалот се одржува во рамки на манифестацијата “Шабачка чивијада” од 13 до 15 септември.

Традиционалната манифестација која ги негува хуморот и сатирата овој септември ќе се организира по јублеен 50-ти пат. Годинава учество зеле oколу 150 сатиричари од целиот Балкан, а пристигнати биле над 2.500 афоризми. Ѓоргијоски е единствениот cheap canada goose jacket Македонец кој двапати издвојувал победа – првата во 2012 година. Манифестацијата е специфична по тоа што областа има прогласена своја република, сами организираат избори имаат свои пасоши со кои како што велат не треба да се плашат за иднината на хуморот и сатирата.  Чивијашки час, изложба на карикатури, карневали, натпреварувања меѓу актери и келнери, политичари и новинари се само дел од тридневното случување.

https://youtu.be/rlg3YLGhzQc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here