Делчевскиот Црвен Крст започна со работилници за дисеминација

0
103

Делчевскиот Црвен Крст започна со работилници за дисеминација. Знаењата за Меѓународното дрвижење на оваа организација е една од приоритетите на Црвенот Крст на Република Македонија :

  • Целта на овие работилници ќе биде младите, институциите, невладините организации и други правни и физички субјекти, да се започнаат со работата на Црвениот Крст, кажа Џулиета Мемедова, Црвен Крст – Делчево.

Првата работилница, делчевскиот Црвен Крст ја имаше со локалниот Совет на млади :

  • За самите нив ќе значи доблиување на работата на Црвениот Крст, дека сме организација која се потпира на седум принципи, дополни Мемедова.

Ова е еден вид почеток на соработката меѓу двете организации :

  • Се надевам дека во периодот кој следи ќе бидеме активни заеднички во исполнување на голем број на проекти, истакна Никола Тренчевски, прет. на Совет на млади – Делчево.

Во иднина, вакви работилници, делчевскиот Црвен Крст ќе организира и со други организации во Делчево.

Winkel voor luxe horloges

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here