Дождот во август добар за овошките и лозјата – лош за градинарските култури

55

Дождот во август во количини во кои наврна во изминатото деноноќие не им оди во прилог на градинарските култури. Земјоделците се во паника дека доматите, компирите и останатите земјоделски производи од овцој тип, нема да можат да издржат олкава количина на вода…