Еден Македонец а заразен со „Коронавирус“ на крузерот-карантин во Јапонија !

627

Еден од тројцата македонски државјани кои се наоѓаат во карантин на  „крузер“ во Јапонија, е заразен од корона – вирусот. Здравствените власти во земјата соопштија дека заразениот веќе бил однесен во болницата Јокохама на медицински надзор, но додават дека станува збор за лесна форма на вирусот.

Од Институтот за јавно здравје соопштиле дека биле во постојана комуникација со јапонските здравствени власти и од таму им било соопштено дека оние кои не се заразени со вирусот ќе го напуштат крузерот на 19 февруари, кога фазата на карантин ќе  заврши.

Во меѓувреме, другите патници на бродот „крузер“ велат дека се многу загрижени за тоа што се наоѓаат на бродот. Досега бројот на жртвите од смртоносниот вирус достигна 1368, додека бројот на заболени само во Кина е околу 60.000. Стотици други погодени лица се во над 20 други земји надвор од Кина.