За Католиците денес е Бадник.

625

За верниците според Грегоријанскиот календар , Католиците, денес е Бадник, предвесник на Божик, рагањето на Исус Христос.
„Да се чувствуваме убаво и со отворени срца ,радосно пред Божиќ тој ден да го чувствуваме денешниот ден кој е ден кога се роди Исус Христос ,тој ден го славиме Бадник“изјави отец Тони Ангелов
Бидејќи утре е Големиот ден, отец Ангелов ги повикува верниците на утринска миса.
„Утре среда и четврток ќе биде во 10 часот претпладне ,затоа еве ве повикувам дојдете ,заедно да му се поклонеме и славиме, да му пееме на нашиот Бог и спасител Исус Христос.Заедно да се молиме за мир, кој многу на сите ни треба“изјави отец Тони Ангелов