Идните пензионери во дилема. За колку време Фондот треба да им ги изготви решенијата

0
158

Идните пензионери во дилема. За колку време Фондот треба да им ги изготви решенијата. Добар дел од оние кои ги бројат последните денови од работниот век веќе ги поднеле документите и сега го бројат секој ден до пензија.

Според коалицијата Сите за правично судење,  роковите за изготвување и достава на решенијата се исклучително прецизни:

„Според Законот за ПИОМ рокот за изготвување на решение е 60 дена од денот на поднесување на документите“, појасни Ивана Петковска од Коалицијата Сите за правично судење.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here