Изградба на пешачка патека-тротоар во с. Чешиново

0
105

Се гради пешачка патека-тротоар на влезот во с. Чешиново. Вкупната вредност за изградба на пешачката патека изнесува 3,7 милиони денари.

Од нив  1,8 милиони  се обезбедени од Буџетот на општина Чешиново-Облешево а преостанатиот дел од нашто над 1.3 милиони ден се обезбедени преку Министерството за локална самоуправа-Биро за регионален развој.

Изградбата на пешачка патека конечно ќе обезбеди  простор за безбедно движење на пешаците, Чешиново ќе добие и урбано уреден влез.

https://www.youtube.com/watch?v=flgwMwg2OrU&feature=youtu.be

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here