Корона статус: Од 28 милиони заболени во светот, до сега 20 милиони се излекувале !

97

Според последните податоци, во светот со новиот коронавирус до сега се заразиле вкупно 28.181.504 лица.

Од нив починале 910.858 пациенти, а излекувани се 20.214.600 луѓе.