Македонија со извоз на вино вреден 51,8 милиони долари

107

Во текот на изминатата 2019 година Македонија извезла вино во вредност од 51,8 милиони долари, што е намалување за 13,9% во споредба со извозот на вино во претходната 2018 година, кога извозот изнесувал 60,2 милиони долари…