Македонците ќе го достигнат стандардот на ЕУ за 60 години !

0
34

Децата родени сега во земјава животниот стандард на своите врсници од ЕУ ќе го постигнат за 60 години. Периодот ќе се преполови ако Макеоднија остварува стапки на раст од над 3% подолг период.

Прв чекор во овој правец се реформите во образовнието за тоа да може да испорача работници кои му се потребни на бизнисот, кои ќе бидат продуктивни.

Светска банка досега има вложено над 430 милиони долари за поддршка на човечкиот капитал во земјава. Банката деновиве одбележува 25 години присуство во Македонија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here