Матурантите од источна Македонија полагаат државна матура во Штип

0
192

Матурантите од источна Македонија полагаат државна матура во Штип:

  • Веќе трет ден полгањето на државната матура се спроведува во нашето училиште, а се однесува за целиот источен регион. Има пријавено околу 130 ученици. Во понеделникот се полагаше странски јазик, во вторникот мајчин јазик и литература, а денес се полагата изборните предмети, истакна Емилија Рамбабова, дир. на СОУ “Ј.Сандански“ – Штип.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Bx_B8XlWuOA&feature=youtu.be

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here