Медицинскиот факултет во Штип искористен за интернет измама . Генијалниот студент Иван Костовски , не постои

976

Медицинскиот факултет во Штип се користи за интернет измама . Ова е одговор на надлежните од Универзитетот Гоце Делчев по појавата на написи во интернет пространството каде во промоција на медицински препарати потенцијално се користи авторитетот на институцијата.
Дека нешто не е во ред, на пример, може да се види уште на почетокот во текстот кога се споменува студентска генијалност за која не слушнале ниту просечно информираните. Потоа се споменува Штип, па меѓународна завера и енормни суми на пари.
Се вади цитат од текстот… Цел свет зборува за тоа, На 6 јануари македонскиот студент вундеркинд ја доби наградата Екселенс Ауард во сферата на здравството по објавувањето на методиката за лечење на зглобови што ке спаси милиони животи…
На крајот, подолгиот текст завршува со понуда за купување чудотворен лек во вредност од триесеттина евра со што сите сомнежи за измама се заокружуваат во нелогична и нивна приказна.
Сепак, генијалниот Иван Костовски како таков на штипскиот универзитет на постои . Ова е и предупредување до сите грагани дека едноставно можат да бидат измамени за посочениот износ бидејки ако не постои Иван Костовси тогаш не постои ниту генијалност ниту пак лек кој чудотворно ке ги излечи вашите проблеми со зглобовите.
И покрај ова, отворено останува прашањето , колку луѓето сепак порачуваат лекови преку интернет:
„Порачуваме зависи кога-како, Не не сме порачувале до сега ништо од интернет“ изјавија анкетираните
Секако, освен граганите кои треба да внимават во овој и други вакви случаи, очекувано е во случајот како клучен актер да се појави и полицијата. Оштетни има уште во самиот старт.