МОН: Учебната година ќе се реализира до крај

114

Министерството за образование не размислува за законската можност оваа учебна година да биде прогласена за завршена после спороведени минимум 100 дена настава:Со воведувањето на задолжителното далечинско учење, образовниот процес продолжи да се спроведува формално, така што учебната година нема да биде прекината и повторена, туку ќе продолжи да се реализира до крај. Во меѓувреме, Министерството за образование и наука се обрати до училиштата со цел да се обезбедат податоци за учениците кои потекнуваат од семејства од социјален ризик  со цел да се изнајде начин на истите да им се помогне и да бидат вклучени во наставата иформираат од МОН