Наместо 40 % разлика , докторите на сметка добија по 300 денари

65

Наместо награда во висина од 40 % од просечната плата , лекарите и останатиот медицински персонал од Штипската болница кој директно работи со заболени од Ковид 19, од Државата на сметка добија само по 322 денари…