Најцрни четири дена од почетокот на ковид кризата. На Инфективно во Штип починаа 5 пацеинти

105

Регионот ја бележи најцрната недела од почетокот на ковид пандемијата. За само четири  дена, на Инфективното одделение во Штип починаа дури петмина пациенти. Инфекцијата со ковид 19, во периодот од 17 до 20 септември   била кобна за по двајца пациенти од Штип и Делчево и еден од Виница…