На Грција и се заканува бура со бранови од 10 метри

39

Грција во наредните денови може да биде погодена од хибридна бура „Медикејн“, а се стравува дека ударите на ветерот би можеле да достигнат и до 180 километри на час, со бранови високи 10 метри…