На едно место две сообраќајки кај Штип. Еден загинат

270

Еден загинат и 16 повредени. Ова е црниот биланс од синоќешните две сообраќајки што се случија на експресниот пат Штип – Радовиш, во тесен временски дијапазон од неполн час и половина. Голем дел од повредените, 13, се мигранти и тоа од првата сообраќајка што се случила нешто по 20 часот….