На малите општини им требаат револвинг фондови. Идејата ќе се разгледува на ЗЕЛС по иницијатива на штипскиот градоначалник

0
89

Формирање на револвиг фондови се еден од начините да им се помогне на малите општини да реализираат проекти. Досега, на ЗЕЛС не се разговарало на оваа тема, но истата како идеја ќе ја предложи штипскиот градоначалник Благој Бочварски :

  • Секоја идеја е добра да се разгледа, јас сум овде секогаш да може да излегуваме во пресрет и да им помагаме на помалите општини, да можат да приберат средства за да реализираат проекти. Помалите општини имаат проблеми кога ќе и се доделат средствата, тие мора да го платат данокот на додадена вредност, а тие не се во можност. Ова е едно од решенијата и јас ќе го наметнам на ЗЕЛС како една од темите, кажа Благој Бочварски, градоначалник на Штип.

https://www.youtube.com/watch?v=lOIvRm-R5G8&feature=youtu.be

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here