Несекојдневна кражба во Штип. 1,5 тони грозје обрани од нива

149

Несекојдневна кражба се случила во Штип. 1,5 тони грозје се обрани од нива .  Станува збор за целокупната годинешна реколта, која оние кои лозјето го копале и кроеле, требало да го оберат викендов, по старата штипска традиција, лозје да се бере на Мала Богородица…