Нова премиера на Штипскиот театар

513

Утре во Народниот театар Штип, со почеток во 20ч, премиерно ќе биде прикажана класичната комедија ЈЗУ „Европа“

„Зошто Комедија?Имавме голема потреба од комедија драга публико,бидејќи последните години се работеа, не се тоа лоши претстави , но посакавме класична комедија која што ќе го држи овој балкански простор и сите овие случувања,превирања и глупости така да се изразам,кој ќе бидат на некој начин прикажани преку некои два лика кои се моткаат овде“ изјави Владимир Тулиев ,актер