Нови 62 заразени во Македонија, од нив 14 во Штип !

1484

Повторно расте бројот на случаи на болни од корона вирусот. За само едно деноноќие земјава регистрира 62 новозаразени. Најголем број повторно се во Скопје – 24 ца, по што следува Штип со 14 и Тетово со 12.

Останатите се во други општини велат извори за Телма. Во земјава се регистрирани и два смртни случаи. Ова е едно од поголемите бројки на регистрирани случаи во последниов ериод. Пред неколку денови имаше 52-ца, но денес бројот е зголемен за десет.