Ново злосторство. Со тежок индустриски отпад се труе Мојанска Река

49

Ново злосторство врз природата е забележано во Кочани. Со тежок индустриски отпад, повторно се труе Мојанска Река, а низ нејзиното корито од вчера тече матна и со тежок мирис вода, реагираат кочанските екологисти…