Нов мебел за полуотвореното одд. во КПД – Штип

531

Набавен  нов мебел за полуотвореното одделение во Затвор-Штип. Во кругот на затворот веќе се пристигнати  30 единечни маси со клупи и 30 комоди за телевизори.

„Тоа значи дека сите простории во полуотвореното одделение ќе бидат со унифециран мебел. Инвестицијата  од  300.000 денари за новиот мебел е од Управата за извршување на санкции“, информираат од КПД – Штип.

Штипскиот Затвор во текот на годинава очекува да се реши проблемот и со Пречистителната станица за отпадни води, проект кој ќе чини околу 15 милиони денари.