Од денес, Бугарија ги отвори границите за Македонците !

147

Од денеска граѓаните на Македонија, ќе може да патуваат во Бугарија со негативен ПЦР тест. Нашиот источен сосед се реши на ублажување на мерките и се реши да ги отвори границите за граѓани на Македонија, Србија, Црна Гора, БИХ, Албанија, Косово, Црна Гора, Молдавија, Израел и Кувајт.  ПЦР тестот не треба да биде постар од 72 часа.