Опозицијата денес одлучува дали ќе го бојкотира референдумот или не !

0
86

ВМРО ДПМНЕ денеска треба да одлучи дали ќе остане релевантен полатички фактор на политичката сцена во Македонија и Европа или ќе се катапултира во сферата на мали радикално -десничарски партии кои обично се задолжени за фолклор и декор во составите на парламентите во високо развиените демократии во Европа.

Раководството на оваа партија пред да ја донесе одлуката за тоа дали ќе го бојкотира референдумот или не, треба добро да размисли за тоа како воопшто ВМРО ДПМНЕ стана релевантен политички субјект кој успеа да изгради идеолошка матрица која кореспондира со геополитичкиот контекст во кој има намера да дејствува во иднина и кој изгради коалициски потенцијал за да си овозможи партнери од албанскиот политички кампус со кои ќе обезбеди простор и шанса во иднина повторно да ја освои власта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here