Оставка нема, протестите во Бугарија продолжуваат

12

Бојко Борисов повеќе не размислува за оставка и формирање на преодна влада од претседателот Румен Радев. Според аналитичари, Радев во таков случај изборите наместо во март сигурно поради Короната ќе ги одложи за најмалку уште 6 месеци…