Петиција за поевтина струја и пониско ДДВ

9

„Млади за Македонија“ започна онлајн петиција за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%. Во петицијата стои дека граѓаните се револтирани на покачувањето од 7,4% за електричната енергија и вознемирени од последиците врз цените на производите и услугите во Македонија.