Поставени темелите на црквата на Плачковица

29

Денес се осветија темелите и започна изградбата на црквата на Плачковица, посветена на св. Спиридон Чудотворец. Истата  ќе се гради со логистичка помош од планинарите, а финансиска од Александар Санев и Трајче Алексов…