Почина штипјанецот кој беше притворен поради арсеналот оружје

783

На Клиниката во Скопје почина 44- годишниот М.Б.  од Штип, кој од полицијата на 04 јануари беше притворен, поради пронајдениот арсернал на оружје во неговиот дом.

М.Б. беше во притвор во Куманово каде помина 13 дена , по што на  17 јануари доби срцев удар и по два дена поминати во кома почина.

Веројатно важно во идниот период ќе биде тоа што и покрај тоа што имал 6 бај паса бил оставен во притвор , а потребната терапија му ја доставувале адвокатите и најблиските.

Два дена по смртта се испоставило дека терапијата тој не ја применувал. Информациите се контрадикторни, зашто според едни тој терапијата не ја примал, а  според други таа воопшто и  не му била доставена.

Што е вистина, веројатно ќе утврдува Судот, зашто семејството најавува покренување на тужба против надлежните.