Почнаа уписите на УГД . 12 факултати и три академии подготвени за нови бруцоши

104

Од денес завршените матуранти  имаат можност да обезбедат бруцошко место на еден од 12-те факултети или трите академии на Штипскиот Универзитет. Конкурсот предвидува можност за упис на 3.800 нови студенти кои документите можат да ги достават на пунктови во Штип, Струмица, Кавадарци, Скопје и Гевгелија, откако претходно ќе направат онлајн пријава…