Православните верници го слават Св. Архангел Михаил. Светецот – заштитник на касапите

71

Денеска е Свети Архангел Михаил, врвниот војсководец на Божјата војска. Празник утврден уште во четвртиок век, а црквата го определила денешниот ден во чест на сите ангелски чинови…